Equicoach

30. díl | Equicoach Terka Podcast | Láska na druhou: Proč hledáme milence i ve spokojeném vztahu?

Celá epizoda je dostupná na https://herohero.co/equicoach včetně dalších bonusových materiálu!

 

Ahoj milí posluchači! ???? Vítejte u nové epizody mého podcastu!

Dnes se ponoříme do fascinujícího světa mileneckých vztahů a jejich dynamiky. Proč se nám stává, že i když jsme ve spokojeném vztahu nebo manželství, zamilujeme se do jiné osoby?

V této epizodě vám povím:

Biologické a chemické aspekty zamilovanosti: Jak dopamin a oxytocin v našem mozku ovlivňují naše emoce a proč nás přitahuje novost.

Hedonická adaptace: Vysvětlím, co to je, jak si naší reakcí na partnera snižujeme intenzitu emocí, a proč se náš pocit štěstí vrací na původní úroveň i po velkých změnách.

Psychologické faktory vedoucí k zamilovanosti mimo vztah: Jaké emocionální potřeby mohou být nenaplněny v aktuálním vztahu a jak nedostatek komunikace a pocit nepochopení může vést k hledání emoční podpory jinde.

Vliv mobilních telefonů a sociálních médií: Jak snadná dostupnost a anonymita přispívají k vytváření nových vazeb. Jak sociální média a interakce na nich stimulují produkci dopaminu a ovlivňují naši závislost na těchto interakcích. Jak idealizované verze životů ostatních na sociálních médiích mohou vést k pocitům nespokojenosti s vlastním vztahem.

Tipy, jak se tomu vyhnout: Jak posílit komunikaci s partnerem a předejít pocitům osamělosti. Jak sdílet nové zkušenosti a aktivity s partnerem, aby vztah zůstal vzrušující.

Věřím, že vám toto téma přinese mnoho zajímavých informací a praktických rad, které vám mohou pomoci lépe porozumět vlastním vztahům a emocím.

Děkuji, že jste tu se mnou, a těším se na vás u další epizody! ????????

_________________________________________________________________________________

????Každodenní motivační emaily – přihlásíš se kliknutím zde

Jaké emaily můžeš očekávát?

Stručné – kdo má v dnešní době čas číst dlouhé emaily?
Půjdou rovnou k věci – představ si, že každý den ode mě dostaneš máslo v pokojové teplotě, které si můžeš hned natřít na čerstvý rohlík. Těšíš se?
Autentické – není lepšího učitele než vlastní život a já svůj postavila tak, abych byla inspirací i pro tebe!

????Stáhni si zdarma: Trénink pro tvou energii zdarma kliknutím zde PDF a video trénink, který ti konečně ukáže směr.

????Pokud jsi aktivní na sociální sítích, tak se nezapomeň k nám přidat na instagramu, facebooku nebo tiktoku s názvem equicoach.cz

????Přihlaš se také k odběru mého YouTube kanálu, kde najdeš i tento díl podcastu.

 

A na vás, kteří za námi přijíždíte a přijedete, se moc těšíme! Naše brány k vašemu novému životu jsou otevřené.